Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

5 Drienerlolaan
Enschede, Overste, 7522 NB
Netherlands

Zorgvuldige Ondergrondse Aanleg en Reductie Graafschade

Living Innovation Lab Utility Mapping Site

Projecten

Living Innovation Lab Utility Mapping Site

Léon olde Scholtenhuis

Op de campus van Universiteit Twente wordt in het najaar van 2023 de Utility Mapping Site, UMS, gebouwd. Deze testomgeving met een afmeting van 50x30x2m3 zal worden aangelegd voor onderwijs, training en het testen van apparatuur voor detectie van kabels, leidingen en niet-gesprongen explosieven. Door input en bijdrages van het SOMA College, KPN, GasUnie, Alliander, Twentse Kabelfabriek (TKF), WAVIN, VodaphoneZiggo en Siers Groep komt deze bak tot stand. Deze partijen hebben bijgedragen aan het ontwerp, de aanleg of door middel van het leveren van nieuwe of herinzetbare materialen die op een bouwplaats vrij zijn gekomen.

Op de Utility Mapping Site komen:

  • Tien stroken van 30x5m met daarin verschillende soorten kabels en leidingen (enkel leidingen en rioleringsbuizen, enkel kabels, gelaagde kabels en leidingen, netwerken met complete aansluitingen, bundels, gevulde en ‘open’ leidingen en een straat profiel geinspireerd op NEN7171-2)

  • In dwarsrichting drie soorten ondergrond: geel zand, gemengde ‘stadse grond’ (aarde met organisch materiaal en puinstukken) en klei/keileem.

  • Ingegraven niet-gesprongen explosieven (ontmanteld)

  • Per soort ondergrond een verharde en onverharde bodembedekking

Vanaf 2023 wordt de UMS geopend en in gebruik genomen voor onderzoek en onderwijs. ZoARG en de UT zien meerwaarde in het combineren gebruik van de UMS voor onderwijs en onderzoek met opleiding, training en ontwikkeling door de praktijk. We nodigen u dus uit om langs te komen op de UT om samenwerking op dit terrein te verkennen.

NB: het detailontwerp van UMS wordt niet openbaar gedeeld met het oog op te ontwikkelen certificering en toetsing die op het terrein zou kunnen gaan plaatsvinden.