Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

5 Drienerlolaan
Enschede, Overste, 7522 NB
Netherlands

Zorgvuldige Ondergrondse Aanleg en Reductie Graafschade

Roadmapping "Techniekonderwijs Ondergrond" en E-learning voor Grondradar

Projecten

Roadmapping "Techniekonderwijs Ondergrond" en E-learning voor Grondradar

Léon olde Scholtenhuis

|| Organisatie: ROC van Twente
P.D.Eng Dieuwertje ten Berg

Update: Augustus 2021

Voor de grondradar is een e-learning module ontwikkeld door Dieuwertje ten Berg

Voor de grondradar is een e-learning module ontwikkeld door Dieuwertje ten Berg

Onderwijs dat een bijdrage levert aan werkzaamheden in de ondergrond zal in de komende jaren aanzienlijk worden uitgebreid en aangepast, mede door voortgang van technologie en vanwege de groei aan werkzaamheden aan onder andere kabels en leidingen door bijvoorbeeld de energietransitie. Dit speelt ook voor het MBO onderwijs, zoals gegeven bij ROC van Twente. Dit PDEng project heeft daarom middels road mapping een overzicht gemaakt van de ontwikkelingen (tot peildatum 2018) en deze vertaald naar een Roadmap voor MBO onderwijs. Op basis daarvan is ook een e-learning tot stand gekomen voor bediening van de grondradar. Het ROC van Twente zal deze e-learning in haar curriculum, in keuzemodules alsook in nascholingsonderwijs kunnen gaan opnemen, zodat ze bijdragen aan de nieuwe beroepsgroep: ‘landmeetkundige van de ondergrond’.

Het concept van de e-learning module (voor vaklieden op de bouwplaats) is hier te raadplegen.

Het rapport is in 2021 opgeleverd. Het eindrapport getiteld Uncovering the future needs for subsurface infrastructure education: designinga roadmap and GPR training kunt u downloaden van uit de thesis repository van Universiteit Twente.