Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

5 Drienerlolaan
Enschede, Overste, 7522 NB
Netherlands

Zorgvuldige Ondergrondse Aanleg en Reductie Graafschade

Projecten

3D visualiseringen voor engineering en uitvoering van nutsprojecten

Léon olde Scholtenhuis

|| Organisatie: Siers Infraconsult;
MSc. thesis
Student: Mechiel van Manen voorjaar 2020

Update Juni 2020

 In de afgelopen weken heb ik onderzoek gedaan naar software die het mogelijk maakt om 2D tekeningen om te zetten in 3D modellen. Dit onderzoek resulteerde in een selectie van type software (Feature manipulation-, design-, en visualisatiesoftware). Met deze selectie is een workflow gecreëerd. Daarnaast zijn er binnen de Siers groep drie verschillende projecten geselecteerd die  worden gebruikt als case studie. Momenteel zijn de 3D modellen voor deze projecten gemaakt en zijn de observaties in volle gang.

Case-project Bankrashof - Siers Infraconsult

Case-project Bankrashof - Siers Infraconsult

Voorstel Januari 2020

Momenteel worden 3D modellen veel gebruikt in de B&U bouw. In de praktijk wordt het merendeel van ondergrondse nutsvoorzieningen echter nog steeds in 2D CAD tekeningen getekend. In dit onderzoek wordt gekeken in hoeverre 3D modellen kunnen bijdragen aan de ontwerp-, engineering- en uitvoeringsfase van ondergrondse nutsprojecten. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij een middelgrote nuts aannemer. Het onderzoek bestaat uit het ontwikkelen van een workflow om 2D tekeningen om te zetten naar 3D modellen en de implementatie van 3D modellen in de praktijk.

skp.JPG